Een hoogtepunt, en voor veel mensen, hét hoogtepunt van Garnwerd Grandioos is de Braggeltocht op zondag. Dit jaar alweer de negende editie. Binnen een paar uur is de inschrijving altijd alweer gesloten, terwijl er 1000 deelnemers mee kunnen doen.

Helaas zijn de voorspellingen voor de zondag de hele week al niet al te best. Wel droog gelukkig, maar niet zo warm. En helaas de voorspellingen komen uit. Met een graad of 17 is het niet écht warm en door de stevige noorderwind is het op sommige plekken echt niet warm.

Lees verder…

 

Garnwerd Grandioos 2019; terugblik zaterdag 13 juli 

Het is alweer vroeg dag in Garnwerd. Een vrachtwagen, volgeladen met kramen, rijdt om half 8 het dorp binnen. De braderie begint dit jaar een uurtje eerder, en alles moet wel op tijd klaar staan. Dit jaar zijn er weer meer kramen dan vorig jaar, circa 70. Meer dan 50 standhouders hebben een kraam gehuurd.

Om 10 uur is het een drukte van belang in de straten. Auto’s met en zonder aanhangers en bestelbussen rijden naar hun plek. Er zijn veel nieuwe standhouders, die soms ook voor de eerste keer in Garnwerd komen, dus dat is even zoeken.

Lees verder…

 

Garnwerd Grandioos 2019; Terugblik op vrijdag 12 juli

 
 

Vanavond zijn de inwoners van Garnwerd van harte welkom in de feesttent voor de dorpsmaaltijd, mits ze zelf iets te eten mee nemen. De opkomst is iets minder groot dan voorgaande jaren. De maaltijd begint met een kom soep, mosterd- of tomatensoep, die is klaargemaakt door het bestuur van de dorpsvereniging.

Rond de klok van 20.00 uur stroomt de tent vol. De teams voor de tentkwis kijken rond om een goede strategische plek uit te zoeken. Er wordt met de tafels en stoelen heen en weer geschoven. Er hebben zich voor deze 2e editie negentien teams aangemeld.

Lees verder…

 

Garnwerd Grandioos 2019; terugblik donderdag 11 juli

Garnwerd Grandioos 2019; musical De Kromme Akkers 10 juli

De grote feesttent in Garnwerd was op woensdagavond 10 juli, een dag voordat Garnwerd Grandioos los barst, al gezellig vol. De kinderen van groep 6 t/m 8 van obs De Kromme Akkers speelden een splinter nieuwe musical. Er was dit jaar namelijk niet een kant-en-klare musical ingestudeerd, het publiek kreeg een zelfgeschreven stuk gepresenteerd.

Lees verder…